Makuelämyksiä läheltä

Minnamaan perusajatuksena on tuottaa puhdasta, terveellistä ja tuoretta lähiruokaa. Toinen yhtä tärkeä perusajatus on viljelyn ohella hoitaa maata ja viljellä sitä luontoa kunnioittaen. Tuotteitamme voi ostaa suoraan tilalta/pellolta tai toimitamme tuotteet sovittuun paikkaan.

Tietoa Yrittäjästä


Olen puutarhuri Minna Mäkelä. Työskentelin parikymmentä vuotta sairaalassa: ensin sairaanhoitajana ja erikoistuttuani kätilönä. Elämän varrella puutarhan hoidosta tuli rakas harrastukseni, ja pitkän harkinnan jälkeen päätin opiskella nuoruuden unelma-ammattiin eli puutarhuriksi. Opiskeluaikana valtakunnallinen keskustelu lähiruoasta lisääntyi ja niinpä lähiruoan tuottaminen alkoi välittömästi tuntua omalta jutulta. Minnamaa –nimi yritykselle muotoutui luontevasti etunimistäni Minna Maarit. Ja tietenkin siitä, että pidän niin kovasti maan möyrimisestä…

Minnamaa


Minnamaa sijaitsee pienellä tilalla Tyrnävän Murrossa aivan kylätaajaman kupeessa. Vuosikymmenet tilan peltoja viljeli ja karjaa kasvatti Ahti Hauru perheensä kanssa. 1970-1980 -luvuilla pellot olivat paketissa, kunnes ne vuokrattiin lähiseudun viljanviljelijälle. Puutarhuriopintojeni aikana 2011 päätin aloittaa pensasmustikan ja tyrnin viljelyn. Koska viljelyä varten tarvitaan maata, otimme hyvässä yhteisymmärryksessä viljanviljelijän kanssa peltoja takaisin suvun käyttöön; tällä kertaa täysin uudella lajivalikoimalla. Varsinaisesti Minnamaa aloitti toimintansa keväällä 2012, mutta osittain jo edellisenä vuonna istutettiin ensimmäiset monivuotiset marjapensaat, kuten tyrnit ja pensasmustikat, sekä omenapuut. Lisäksi monivuotisten kasvien satoikää odotellessa kokeilimme erilaisten juureksien ja vihannesten kasvatusta, joista monet ovat jääneet pysyvästi valikoimaan.